TALLER DE PINTURA

TEORIA DEL COLOR

En l’art de la pintura, el disseny gràfic, la fotografia, la impremta i en la televisió, la teoria del color és un grup de regles bàsiques en la mescla de colors per aconseguir l’efecte desitjat combinant colors de llum o pigment. La llum blanca es pot produir combinant el vermell, el verd i el blau, mentre que combinant pigments cianmagenta i groc es produeixun color negre.

El cercle cromàtic

Tradicionalment els colors s’han representat en una roda de 12 colors: tres colors primaris, tres colors secundaris (creats per la mescla de dos primaris), i sis colors terciaris (la mescla dels colors primaris i els secundaris.

MATISOS

El matís és una de las propietats del color. Cadascuna de les variacions d’intensitat d’un mateix color.

matisos del color blau

COLORS FREDS I CÀLIDS

Els colors càlids són els matisos que van des del vermell al groc, passant pel taronjarosamarró… Són brillants, ostentosos i agressius. Atreuen a l’ull i exciten les emocions. Animen la motivació.

Els Colors freds són els matisos que van des del verd al violat, incloent els blaus i els tons del gris. Retarden el metabol.lisme del cos i són molt usats en hospitals per calmar pacients maníacs. Poden semblar tenebrosos i opressius o, en cas contrari, poden semblar sensació de frescor.

Anuncis